HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Príhovor o tzv. mimočítankovom čítaní

Pred týždňom som sa zúčastnil súťaže "Pre krásu slova"
Pred týždňom som sa zúčastnil súťaže "Pre krásu slova" a jednou z častí súťaže bol aj prejav na vopred nepripravenú tému. Mojou témou bolo Mimočítankové čítanie. Hneď som vedel o čom budem hovoriť, keďže čítam rád a veľa hovoril som o zlom prístupe učiteľov k tejto časti slovenského vyučovania. 1. Hlavná chyba učiteľov je v tom, že väčšina z nich (česť výnimkám) vopred povie žiakom/študentom dej a ako sa to celé skončí, čo mne veľmi prekáža. Je to ako keď človek číta detektívku a niekto mu to pokazí tým, že mu povie, kto bol vrah. Nehovorí, že dobré knihy sa nedajú čítať, keď človek vie výsledok, ale to dokážu len skúsení čitatelia, čo podľa prieskumov (už neviem akej organizácie) nie je väčšina slovenských študentov. A tka ak môžem poprosiť učiteľov aby sa vžili do kože nás radových žiakov/študentov nehovorte nám ako skončia knihy, lebo my to potom nevieme natoľko prežiť.

Ako v škôlke... | stály odkaz

Komentáre

  1. suhlas
    neznasam, ak sa mi niekto snazi vopred prezradit dej knihy/filmu. I casopis listujem od zaciatku, nie od konca.
    Ale u mimocitankoveho citania som mal iny problem. To, ze to bolo "povinne" citanie. To mi fakt vadilo. Dopadlo to tak, ze tie knihy som si precital az po skonceni skoly. Nie proto, ze som musel, ale preto, ze boli dobre a chcel som.
    publikované: 20.03.2005 00:24:04 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. dobry nazor
    ked citas knihu podstatne je napatie, ktore ta drzi pri nej, ktore ti neda sancu odlozit knihu nabok. Ak poznas dej knihy vopred alebo je rozvlacnena, nudna (Hajnikova zena) je to nanic, ved vies je to ako tvoja fotka:-) co za chvilu sa objavi na tvojom blogu. Inac nazivo vyzeras lepsie.
    publikované: 21.03.2005 15:09:17 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014