HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mobilizácia slušných ľudí

Neznámy študent hladuje pred parlamentom už od 17. novembra. Žiada rovnaké práva všetkým a stop diskriminácii nepartajného občana. Internetoví diskutujúci sa o ňom vyjadrujú ako o dieťati, ktoré si zbytočne ubližuje a aj tak ničomu nerozumie. Politici ho prinajlepšom vysmejú, väčšina ho drzo ignoruje. Médiá javia malý záujem. Slovenská klasika... Poďme sa tam tiež postaviť!
Adam Kurta nie je hlupák, hlupák som ja.

Výsmech, ťukanie si na (zjavne prázdne) čelo a snaha o banalizovanie protestujúceho Adama Kurtu nehovorí o Slovákoch nič dobré. Najmä teraz, keď by sme si mali pripomínať dvadsiate výročie revolúcie v osemdesiatom deviatom, v ktorom istú dôležitú úlohu zohrali práve protestujúcie študenti. Študent táboriaci pred parlamentom už od 17. novembra by v správnom štáte mal pre politikov znamenať výstrahu, že niečo s nimi nie je v poriadku. V očiach bežného človeka by malo byť problémom najmä to, že Adam Kurta ho predbehol. Nie tento študent, ale ja som hlupák, pretože mi to nenapadlo ako prvému.

Prečo by som mal umrieť ako hlupák? Lebo mi takto radia politici?

Požiadavky nie sú ničím výnimočné. Bolo to tu už mnohokrát. Dokonca sa odvážim tvrdiť, že tento študent si dal požidavky možno až prinízke, ide však správnym smerom. Keďže každá ryba smrdí od hlavy a tá parlamentná už od končekov vlasov, žiadať totálne zrušenie imunity je jediný možný spôsob ako dospieť aspoň k jej prehodnoteniu. Každá polovičná cesta by opäť znamenala rôzne dezinterpretácie a podrazy voči občanom (ako tomu napríklad bolo pri zdanlivom zužovaní imunity o priestupky pod vplyvom alkoholu - prakticky to znamenalo rozšírenie imunity o priestupky ako také, čo bolo dovtedy aspoň sporné). Čo by sme teda mali robiť? Podporiť túto snahu všetkými možnými spôsobmi. Okrem iného aj tým, že sa postavíme k nemu. Alebo ešte lepšie: vytvorme hladovkovú štafetu. Každý ako dlho môže. Dnes alebo zajtra Adam spred pralamentu odíde. Vystriedajme ho. Neumrime ako hlupáci, vyjadrime a hlavne vytvorme si svoj názor.

Keď už nebudeme hlupákmi, buďme inteligentmi.

Čo sa dá chcieť viac? Adam Kurta žiada

  • okamžité zrušenie poslaneckej imunity,
  • povinnú účasť poslancov na schôdzach NR SR s tým, že po prvej neprítomnosti bude poslanec napomenutý, po druhej stratí mandát.

Napríklad môžeme pre poslancov žiadať dvakrát a dosť. Kto už bol dvakrát v parlamente, nemá tam už čo robiť - je vyžmýkaný. Načo nám bola revolúcia, keď sme znova v stave istej aristokratickej politiky? Nech je prezident na svojom poste hoc aj sto volebných období, ale reálna moc nemôže byť stále v rukách tých istých ľudí. Žiadam okamžitý zákaz pôsobenia v parlamente a vo vláde viac ako dve volebné obdobia. Bodka! Viac sa mi už nechce písať.

Viac sa môžete dočítať na sme.sk Žiaľ na pravda.sk som nič o proteste nenašiel. Možno na nejakých blogoch...

...Železnou verzatilkou | stály odkaz

Komentáre

  1. vdaka
    vdaka za info-doteraz nic som necitala,nepocula,nevidela o tomto statocnom pocine....

    s tebou dvoma uvedenymi bodmi jeho protestu suhlasim...
    aj viac by sa ich zislo-teda bodov-aj protestujucich...
    publikované: 23.11.2009 14:44:23 | autor: amalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. podľa mňa pre každého občana rovnaká Ne/imunita
    obmedzené práva by mali mať len väzni, pre ostatných občanov vsjo rovno, poslanci sú platení z našich daní, to by malo stačiť na to, aby vykonávali svoju prácu,...mladík sa rozbehol hlavou proti múru, väčšina z nás s ním súhlasí,..a čo teraz? tí na múre si naďalej budú hompáľať nohami a my pod múrom si nanajvýš kopneme, svätá prostoto demokratická :-)))
    publikované: 23.11.2009 16:18:36 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  3. meniť politikov
    v parlamente je dvojsečná zbraň...áno, na jednej strane sú vyžmýkaní, na druhej ale už nabalení...a treba ich vymeniť za tých, čo sa potrebujú nabaliť?...tak tak....
    publikované: 23.11.2009 16:34:11 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Raz to možno výjde
    To, že vždy sa nájde idiot, ktorý sa pôjde nabaľovať, o tom nepochybujem, ale jediný možný spôsob je systematická a dlhodobá filtrácia. Tá prvá prišla v osemdesiatom deviatom, no od vtedy sa odfiltrovalo asi len ZRS a na čas SNS. No a to je v dnešnom politickom spektre naozaj málo. Takže hlásim. Vymeniť! Osem rokov nato znova vymeniť. A potom znova a znova...

    Až budeme na Slovensku nabalení všetci. Potom snáď bude rovnoprávnosť.
    publikované: 23.11.2009 22:06:55 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Áno
    Súhlasím s bodmi protestu odvážneho študenta a držím palce.
    publikované: 23.11.2009 23:08:01 | autor: Maruška (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. a ja sa tam postaviť pôjdem!
    a just hej!
    publikované: 24.11.2009 00:48:20 | autor: (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Odkaz autorovi
    V žiadnom prípade sa tým, čo tu napíšem nechcem chváliť, ale nedá mi, aby som autorovi (príspevku do blogu) nenapísal toto: Pravdepodobne Vám uniklo, že ten mladý Adam iba kopíruje to, čo som ja začal 12.- 16.9.2009 a že ide v mojich šľapajach.

    Totiž ja som sa z recesie vybral bicyklom z Košíc pred parlament a pred parlamentom som strávil dva dni. Oslovil som aj zopár poslancov, aby si prečítali aký odkaz som im doniesol.
    Na bicykli som mal uchytený transparent s týmto odkazom: Vážení poslanci blíži sa 20 výročie 17 novembra a je najvyšší čas, aby ste opustili poslanecká kresla. Prenechajte ich mladej generácii, lebo tá vie, čo treba v tejto krajine robiť (na rozdiel od vás) a nie je zaťažená komunistickou ideou ako vi páni poslanci! Zároveň som mal prichytené transparenty (na prednej aj zadnej časti bicykla) s týmto textom:

    ZAKLADÁM NOVÚ POLITICKÚ STRANU
    A jej názov je: Slovensko nepotrebuje imunitu

    Celé Slovensko som prešiel takto ovešaný transparentmi a informoval som aj média. A aj napriek tomu, že som im odoslal e-mailovú správu, že čo podnikám a kedy vyrážam, tak nik o mňa „ani nezavadil“.

    Laco
    publikované: 24.11.2009 01:29:07 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ani nezavadil
    lebo tadialto cesta nevedie. Sam som sa o tom presvedcil ze privilegovanych trpajzlikov takato alebo podobna iniciativa/ demonstracia ani nemykne (pokial sa jej nezucastnia davy a davy a necitia sa slabi a bez podpory z este vyssich miest ako tomu bolo za neznej revolucie. Neopustia "svoje" koryto/ teple miestecka a radsej pomocou policie a inych "svojich" bezpecnostnych zloziek vycistia od protestujucich pre seba koridor aby nestali ich "obetavej" praci pre spolocnost v ceste). Deje sa to vsade. Aj na pracoviskach. A mozno aj u mnohych v rodine. Foter despota totizto nepotrebuju viest s nami dialog. A napokon luza mu v tomto este prikyvuje. Vravi ze on vie co treba robit a co je (pre nas) dobre a svaetovu povinnostou mukla je len drzat hubu a krok! Teda posluchat, podriadit sa. Poniektori aj tvrdia ze za spravodlivost bojovat treba ale beztak su toho nazoru ze ked sa papalasi rozhodnu "rebela" odstranit, je to v tom najsamlepsom poriadku. Ved kam by sme dosli keby si tu kazdy robil co chcel? To mozu len sefovia lebo ti maju vzdy pravdu, no nie?
    publikované: 24.11.2009 05:34:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Tak v tom dokelu pokračujme!
    Pre Laca: Som rád, že som sa o tejto tvojej iniciatíve dozvedel a som nesmierne rád, že si ju vykonal. Nesúhlasím však s jedným slovom v tvojom príspevku. Adam Kurta totiž nekopíruje to, čo si urobil ty. On v tom pokračuje. A my ostatní sme hlupáci, že v tom nepokračujeme okamžite. Zase uplynie istý čas, mesiac -dva - rok a až potom niekto poslancom znova vynadá. Oni na vás medzitým zabudnú a toho ďalšieho znova vysmejú. Veď je len jeden z piatich miliónov.

    Tak sa tam dokelu poďme postaviť a povedzme svoj názor. To, čo povedal Robentin už všetci vieme, nie je však nič horšie než čakať, kým stará generácia vymrie. Budeme tak dlho ututlávaný názorom, že raz zmena príde, že sa nikdy neodhodláme ju urobiť. A takéto oportunistické prasce ako sú v politike sú v každej generácii, nielen v tej normalizačnej. Čím skôr tým lepšie. Vec, ktorú treba urobiť, sa proste sama nevykoná nikdy. Nech už budeme čakať akokoľvek dlho.
    publikované: 24.11.2009 10:35:25 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
  10. antirevolucionár
    Aby mi bolo spravne rozumene, mily Gnaag, aj keby sme vysli do ulic (ako sa to normalne robieva) lepsie by to aj tak nebolo. Tak ako pred 20-timi rokmi, alebo este predtym davnejsie, prilezitosti by sa chopili ine (vo svojej podstate vsak rovnake) orwellove prasce. Tadialto cesta nevedie, len z kaluze do blata. Bojovat treba inak! Ako ?- Chod na moj blog a tam si precitas. Snad potom pochopis preco nerobim to o co nas tu ziadas.
    publikované: 25.11.2009 08:42:52 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014