HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo zo mňa bude?

Už som v druhom ročníku na gymnáziu a ja stále neviem, čo vlastne viem...
 Mám na mysli to, že neviem čím chcem byť a dosť ma to trápi, pretože, nech počítam, ako počítam (väčšina mojich známych má Orange :-)) neviem, čo ovládom dostatočne dosť na to, aby som sa tomu mohol seriózne venovať, ako zamestnaniu.

 Kedysi dávno som chcel byť doktorom a aj som sa na to celkom pripravoval, že budem od rána do večera v niekom :-). Ale detské sny vyprchajú, ako vôňa kávy (Jacobs). Neskôr som plánoval byť všetkým možným od hokejistu cez kozmonauta až po dôchodcu. No nikdy som neprestal chcieť byť dospelým.

V jeden čas fungovalo v našej obci ochotnícke divadlo, ktorého som bol členom. A od vtedy je jedným z mojích snov (i keď sa tí, ktorí ma "poznajú" budú veľmi čudovať.) divadelné herectvo. Tento sen mi ostal až do dnes a myslím, že jedna z mojich prihlášok na VŠ poputuje aj na VŠMÚ.

 Moji spolužiaci (aspoň tí, s ktorími mám informatiku) si myslia, že mojím budúcim prístaviskom je nejaká informatická škola, ale ja o tom vážne pochybujem (veď stále neviem prísť na to, čo je parser :-), (ale myslím, že prekladač strojového kódu späť na jazyk (::( )). No, keďže delphi mi kvázi ide, a dokonca mu aj rozumiem, myslia si o mne, že ma nič dobrého v mojom živote nečaká :D.

Takže teraz chcem byť dedo vševedo, aby som zistil to, čo vlastne viem.

Proti prúdu... | stály odkaz

Komentáre

  1. to je v pohode
    ze mas viac zaujmov a nevies, cim chces byt a co chces robit...
    ja som oproti tebe starsia, dospela a velka teta :))) a stale som na tom tak, ako ty
    publikované: 27.04.2005 22:39:21 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a ...
    budeš na výške a sem tam budeš stále pochybovať ... a aj to je v poriadku, si myslím, aspoň budeš mať motiváciu ísť do predu, práve to ťa bude hnať ... Takže veľa šťastia, a neboj v tom správnom a rozhodnom okamihu, sa budeš vedieť rozhodnúť, budeš vedieť "kudy kam" ... a do vtedy si pestuj všetky svoje záľuby, ktoré ti raz pomôžu. A učíme sa celý život, a pocit, že toho dosť nevieš nemôže byť na škodu.
    publikované: 27.04.2005 23:10:03 | autor: Sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mozes byt napriklad aj moj kolega
    saci ak si precitas toto http://en.wikipedia.org/wiki/Parser :))))
    publikované: 28.04.2005 00:28:19 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. myslim
    ze malo kto vie co chce robit...
    ja som to nevedela do 4 rocnika na gymply a tak putovali moje prihlasky rozne... chvalabohu som sa nedostala ani na ekonomicku /mojou zasluhou/ a ani na antropologiu...

    znama mi po tomto neuspuchu oznamila, ze sa otvara nadstavbovy odbor fyzioterapia... tak som tam sla ze nech nevídem z cviku v ucení a uz som nechcela odíst...

    uplnou nahodou som sa tam dostala a zistila som, ze je to najuzasnejsia robota na svete, stvorena pre mna... a teraz to zase studujem na vs... amen tma... :o.)
    publikované: 28.04.2005 08:57:28 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Nezahadzuj cas s parserom ;-)
    @gnag,zoll
    Parser je syntakticky analyzator, podla danej gramatiky (najosemetnejsia je kontextova) analyzuje vstupny retazec. Obycajna volovina.
    @gnag
    Takto: Sloboda ma viac atributov. Jeden z nich jen poznanie. Cize ludovo: Ak sa chces rozhodnut co chces byt, musis dobre poznat vsetky alternativy. Ak ich nepoznas nebude to slobodne rozhodnutie. Problem je vsak je, ze ty tie alternativy nepoznas. Co z toho vyplyva? Spoznavaj ich a daj si poradit, aj psychologom. Samozrejme musi sa v tebe vyznat (nie iba pocuvat ta 10 minut) a nesmies mu klamat, ako som to robil pred rokmi ja ;-)
    PS: V druhom rocniku na strednej som si myslel ze toho uz viem naozaj vela ;-). Ale "vela" ma pre kazdeho inu hodnotu. Stale viem co som vedel len moj hodnotovy system sa zmenil ;)
    publikované: 28.04.2005 09:08:30 | autor: alf (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. nic si z toho nerob,
    ja poznam cloveka (a urcite nie je jediny), co zistil az po 30-tke co chce robit a co by malo bat zmyslom jeho zivota. A tak sa pokusa po niekolky krat dostat sa na vysku.
    publikované: 28.04.2005 09:49:03 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. 2 alf
    Dik za opätovne "pochopitelne" vysvetlenie, co je parser...
    publikované: 28.04.2005 13:55:01 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. 2 Gnaag
    a ťa nenapadlo sa ma opýtať. No toto....
    publikované: 28.04.2005 15:22:43 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Na otázku
    Čo zo mňa bude si možno neodpoviem do konca života. Napriek tomu - snažím sa, aby bolo aspoň niečo :o))
    publikované: 28.04.2005 17:49:06 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014