HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Koho voliť? Robíš si srandu

Mediálna masáž mozgov - Názor sa minul. Takto sa dajú charakterizovať obe druhokolové kampane kandidátov na prezidenta. Teda... Ešte chýba dodať: Názor ani nebol.

Ostáva jediné. Vyjadriť svoj názor, teda voliť neísť. Je mi jasné, že každý moderne zmýšľajúci polointeligent sa v tomto momente ohradí. Veď voliť treba ísť. Je to občianska (psia) povinnoť každého človeka. Kto predsa nevolil, nemá právo sa sťažovať. Súhlasím. Lenže ja som v prvom kole volil. V druhom? Nie je koho.

Tie minulé voľby sme sa rozhodovali medzi menším a väčším zlom. Teraz sú zlá rovnocenné. Môžeme sa rozhodnúť buď pre pragmatického populistu, ktorý sa vie oháňať jedine tým, že pozná polohlúpe kváziosobnosti alebo nám ostane sám polohlúpy, ale povedzme si príjemne pôsobiaci človek, ktorý jediné, čo dokázal bolo držať hubu a krok. Koho teda?

Ivan Gašparovič bol v časoch prvej tichej totality (mečiarizmu) hlavnou ľudovou hviezdou. Jeho popularita medzi masami vzrástla natoľko, že sa ho zľakol sám veľký Mufty. Čo však robil on? Usmieval sa. Usmieval sa, keď HZDS spolu s koaličnými partnermi vykrádalo nielen štát, ale aj samých seba. Usmieval sa aj vtedy, keď sa do funkcií dostávali mafiáni a iné pochybné živly. To isté sa mu darí aj teraz. Oproti prvej tichej totalite sa veľké zmeny neudiali. Minister spravodlivosti je dobrým priateľom mafiána, najväčší hlas v parlamente má pes ministerky sociálnych vecí a minister financií sa nechá pozvať na výlet najväčším slovenským finančným žralokom. A čo robí Ivan? Usmieva sa.

Iveta Radičová je mediálnou hviezdou. Nadržiavajú jej všetky moderné periodiká a všetci moderní mladí ľudia. Prečo? Lebo: "Ona je správna voľba. Ona nie je komunista, Ona je žena. Ju podporuje Kramár." Takéto a podobné povedzme si pravdu totálne absurdné dôvody má naša mlaď pre voľbu Ivety. Ženy, ktorá na momentálne nepodstatnú otázku do novín povie niečo asi ako: "Teraz určite nie, ale ak to budú chcieť voliči." Prišlo mi zle. To mám do kresla reprezentatívnej osobnosti Slovenska posadiť človeka, ktorý si chrbtovou kosťou maximálne ak uväzuje nohavice? Človek natoľko presiaknutý troma cudzími slovami charakterizujcimi SDKÚ, ktoré poznáte iba preto, že ich boss Miki používa na označenie každého iného, len nie seba. Iveta je pragmatická, populistická a oportunistická. Človek, ktorému by neprekážalo hoc aj legitimizovať verejné popravy, ak by to chceli voliči. Len nech sa jej preferencie dvíhajú.

Čo dodať na záver? Nič. Ostáva mi iba zopakovať to, čo som povedal na začiatku. Nevoliť! Vyjadrime svoj názor a ukážme tým hlupákom, že nemáme záujem, aby 9700€ mesačne dostávali ľudia, ktorí majú asi také veľké právo byť prezidentmi ako ja. Prezident musí mať názor a musí sa zaň vedieť postaviť. Títo dvaja? Obaja patria k zoskupeniam, ktoré stisnú riť, keď ešte len počujú zvoniť telefón z EÚ. Vedia totiž, že oponovať nebudú. Má sa nám toto páčiť? Nie.

Matej Moško (Ja sa neskrývam)
matej.mosko[zavináč]k2city.eu

Proti prúdu... | stály odkaz

Komentáre

  1. Vravíš mi zo srdca.
    Tiež zostanem asi sedieť na zadnej časti pred compom zajtrajšiu sobotu.
    Najstrašnejšie na celej situácii v politike je, že väčšina čestných a múdrych nemá voľbu...
    publikované: 03.04.2009 19:01:57 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. dodatok: Ja czokomilka bookzinova
    som f koncoch. Forum poslancov Karpatskej kotliny na jednej strane, na druhej zas tunelovany Fond narodneho majetku...
    publikované: 03.04.2009 19:12:02 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  3. kto pozeral debaty v TV
    musel byt zhnuseny... ktoze nas to chce reprezentovat...kolko penazi by sa usetrilo, keby neboli ziadne volby prezidenta, ziadna funkcia prezidenta, jeho palac, ochranka, kancelaria, plat, dochodok...atd, atd...
    volit niekoho len preto, ze je zena, ci preto, ze ma okolo seba umelcov...
    je to kazdeho slobodna vola, ci pojde na prechadzku, vyuzije slnecny den, alebo pojde volit," lebo sa to patri"...uz nemam chut volit mensie zlo...
    publikované: 03.04.2009 19:30:18 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Máš pravdu, také srandovné masírovanie mozgov
    a ešte tá podmienená funkcia prezidenta volená priamo občanmi, tu sa mi naozaj chce smiať,
    a ešte chcem dodať, že ľudia nie sú hlúpi, ani s nízkym IQ,..našim občanom chýba obyčajná súdnosť, veď si stačí zrekapitulovať predchádzajúcich "srandistov" na hrade :-)))
    O_ô
    publikované: 03.04.2009 19:41:16 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Snažím sa
    Snažím sa veriť v inteligenciu a múdrosť slovenského človeka. Lenže čím dlhšie s ním (a so sebou tiež) žijem, tým v existenciu múdrosti menej verím. Ale asi máš pravdu. Súdnosť je lepšie slovo. Ak by sme boli súdny, už dávno nie je hore nikto z tých, ktorí tam sú teraz.
    publikované: 03.04.2009 19:53:02 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Nevolic
    Volby su o vyjadreni nazoru. Nemas nazor - nevol. A samozrejme sa potom nestazuj. Zivot v spolocnosti je aj o prisposobeni sa, ak nechces zit ako v Letanovciach. Takze si budes musiet bud vybrat jedneho z kandidatov, alebo sa zmierit s tym, ze ti plne vyhovuje, ked o tebe rozhoduje niekto iny. Ostatne, tak to bolo aj za socializmu. Nebolo treba ani mozog, stacili nohy a ruky a hlavne drzat hubu. A ako vyplyva z tvojho textu a tvojho veku, tento druh lobotomie je dokonca dedicny.
    publikované: 03.04.2009 20:17:35 | autor: Diviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Diviak
    lne súhlasím s tým, čo si tu napísal :-)
    Myslím, že Tvoj komentár je presný...
    publikované: 03.04.2009 20:26:36 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Diviak...
    ano, volby su o vyjadreni nazoru, ked su len dve moznosti - obe zle, tak je mojou volbou okaslat oboch...hadam mi nechces nahovorit, ze ked si nevyberiem ani jedneho, tak tu budem mat oscializmus, co ked si jedneho z nich vyberies, co budes mat, Zlaty Zapad? Vzhladom na moj vek mam svoje skusenosti a nehnevaj sa, veta - nemas nazor - nevol - tiez nieco hovori - o Tebe:))
    publikované: 03.04.2009 20:28:02 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. nechut volit je sposobena obmedzenym vyberom
    a nie odovzdanim sa do ruk vacsiny...
    Chybou takeho ne-volica je skor mala
    akcieschopnost pri zakladani spravnej strany,
    ktora by mohla dodat toho spravneho kandidata
    pre volicsku zakladnu. Ale tu sme uz pri koncepte demokracie
    na fasisticky-stavovsky sposob, ktory sa tu potichu presadil.
    publikované: 03.04.2009 20:33:45 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Ak sa ti nepáči v Letanovciach...
    Je to výsostne tvoja vec. Ja som svoj názor vyjadril v prvom kole volieb. V tom druhom sa môj názor dá vyjadriť jedine tak, že ho neabsolvujem. Obaja kandidáti sú principiálne rovnaký. Rozumej mi Diviak. Mne nie je jedno, kto je prezident. Mne je jedno ktorý z týchto dvoch.
    publikované: 03.04.2009 21:02:30 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Diviak
    ty si to zjavne nepochopil, ale dám taký prízemný príklad,...ak nefajčíš a niekto ti ponúkne marsku alebo malrborku nemáš názor ? (nevieš o škodlivosti fajčenia, resp. nevieš čo je to vychutnať si jeden šľuk?) ..ale máš pravdu, nepotrebujem zapínať svoj mozog, aby som nevidela rozdiel medzi komunistickými voľbami a demokratickými, jediný je v tom, že kandidáti si oblečú drahé rôznofarebné tričká a všetci voliči už nemusia ísť poslušne vyjadrovať svoj "názor"
    ...a vieš vôbec čo je to tá lobotómia? už keď niekoho chcem označiť cudzím slovom, aspoň si zistím jeho význam
    O_ô
    publikované: 03.04.2009 21:02:52 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Odpovede
    hanka:
    ak su dve moznosti zle, vzdy je jedna z nich lepsia a jedna horsia. Dve rovnake veci na svete neexistuju, ani dve rovnake vajcia. Zajtra bude ten rozdiel dokonca markantny.
    Gnaag:
    v pridavnych menach mnozneho cisla piseme makke i.
    Derechura:
    Porovnavat volby s fajcenim je scestne. Vymysli lepsi priklad. Co je lobotomia viem, je to zakrok, nie choroba, ale nechcel som pouzit urazlivy vyraz:-)
    Nik vam nebrani zostat doma. CHapem to, ako ze mi natolko doverujete, ze mozem pokojne rozhodovat aj za vas!
    publikované: 03.04.2009 21:50:21 | autor: Diviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Prečo voliť?
    Voliť znamená vybrať si z 2 kandidátov.Dvaja je dosť málo na výber.Ak nik z nich nevyhovuje mojim "záujmom" prečo sa báť nevoliť? Aj nevoliť je predsa názor.Otázkou je , či ísť voliť a oboch preškrtnúť, alebo radšej ísť do prírody ? Pár TV debát kandidátov som krátko sledoval. Úprimne povediac viac ako 3 minúty sa to nedalo pozerať. Asi je český model voľby parlamentom pri právomociach , ktoré má náš prezident ,vhodnejší. Keď nič iné, aspoň by sa ušetrilo pár miliónov nielen na volebné náklady , ale aj na samotnú kampaň jednotlivých kandidátov. V konečnom dôsledku na všetky tieto peniaze sa poskladáme my občania.
    publikované: 03.04.2009 21:53:49 | autor: Priateľko (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Smiešne
    Diviak... Ak jediné, čo mi vieš na môj komentár odpovedať je to, že som si zmýlil i/y, tak nevidím dôvod sa s tebou vôbec zhovárať.
    S českým spôsobom voľby prezidenta súhlasím. Aj tak sú prezidentské voľby na Slovensku vždy iba ďalším spôsobom ako za štátne peniaze propagovať svoju stranu, respektíve svoj názor (čo samozrejme nie je tento prípad, pretože súčasný kandidáti názor nemajú).
    Ale aby si nebol urazený Diviak, predsalen sa k tebe ešte vrátim. Vieš aký je rozdiel medzi demokratickými a socialistickými voľbami? Iba ten, že pri demokratických môžeš aj nevoliť. A hovorím ti to ešte raz. Mne je úplne jedno ktorého z týchto dvoch kandidátov zvolíš. Máš pravdu, dávam ti plnú moc zle vybrať. Dobre som si totiž vybral ja.
    publikované: 03.04.2009 22:04:54 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014