HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žiadosti bloggerského národa

Keďže mnohí ani nevedia o existencii blogu http://admin.blog.sk tak som sa rozhodol to tam presurfovať a spísať dôležité body, čo by nebolo zlé tu pridať (napísal som aj nejaké svoje nápady)
Nebudem sa tu zaoberať témou "nedostatku" CSS designiv, pretože to bolo vyriešené na blogu http://DaMage.blog.sk, kde sa môže každý laik dočítať, ako ten svoj design vytvoriť. Ďalej sa nebudem zaoberať podporou Mozilly a Opery pri editácii článkov (Mozilla je myslim in progress a Opera ma chybu v sebe :(...)
  1. Pridať možnosť pozrieť celý rebríček najčítanejších blogov, nie len prvých desať, dokáže to človeka potešiť, ak sa tam objaví...
  2. Najčítanejšie články, ten istý dôvod, čo je hore
  3. Pridať možnosť okrem premenovania témy aj jej vymazanie
  4. Odkazy na hlavnej stránke blogu na stiahnutie RSS feederov, pretože laici nevedia, že to existuje a na čo to je
  5. Prispievanie do blogu cez mail
  6. Odladiť používanie dcérskych tém(stačilo by vytvoriť novu triedu a odsadiť od kraja cez CSS)
  7. V zozname blogov dať ďalší stĺpec s dátumom posledného publikovaného článku
  8. No tu sa mi zamiešal škriatok :D...
  9. Možnosť zmazať a premenovať blog (nie link, len názov)
  10. Chránenie registrovaných nickov, ak sa niekto zaregistruje pod nejakým nickom, tak by nikto iný nemohol pod takýmto nickom komentovať články (bolo by si síce treba zvyknúť, ale nejaké veci by to vyriešilo), poprípade automatické vyplňovanie mena u prihlásených užívateľov. Nezakázať komentovanie neregistrovaným
  11. Ukazovanie počtu článkov v téme vedľa mena témy, bolo byto užitočné z hľadiska vyvarovania sa návštevy prázdnych tém.
  12. Pridať fulltextové vyhľadávanie v článkoch (možno vynechávať články nezobrazované na hlavnej stránke), alebo iba vyhľadávanie v názvoch článkov by tiež nebolo zlé (myslím, že cez databázu to nemôže byť ťažké)
  13. Natívnu podporu tvorby ankiet, pretože laici asi nepôjdu na nejakú freeanketovaciu službu a nabudú anketu vytvárať tam.

Týmto článkom som chcel trošku oživiť poukazovanie na vecí, ktoré užívateľom chýbyjú a bol by som rád, ak by sa aj ostatný pridali a do komentárov napísali, čo by chceli, nech to má admin pokope.

P.S.Nechcel som tu písať, že toto všetko chcú všetci bloggery, len som povyťahoval dobré nápady po blogoch, ale nie so všetkým sa stotožňujem
P.S.S.Dlho som nepísal a ospravedlňujem sa, že môj návrat bol práve takýto, ale nič iné ma nenapadlo.

Pre nás | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    ad 1. - da sa pozriet poradie blogov podla poctu navstev v "zozname blogov" a uplne dole si dat zoradit poradie podla poctu navstev. Uff, ostal som prekvapeny, kolko blogov je zalozenych a ktore su najcitanejsie!

    Ja by som este pridal prehlad vlastnych komentarov, da sa potom lahsie najst koment na vlastny koment.

    Na bod c.8 neviem neviem, ci sa to da spravit ... :-)
    publikované: 15.06.2005 08:03:48 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. prva reakcia
    CSS dizajny - kedze sme zavaleni pracou na dalsich veciach, ktore nas zivia, uprimne nestihame a prave kvoli tomu sme uvolnili cast tykajucu sa CSS. Zamer je dokonca prerobit blog do kvalitnejsieho kodu, ktory by umoznoval viac kuzlovaciek s CSS, pripadne priamo s kodom, ale ako pisem, je malo casu a aktualne nahaname novych ludi do firmy.
    FCKEDITOR - uvedomujeme si, ze verzia 2 je uz na svete, ale opat je tu vyssie uvedeny problem a kedze u FCKEDITORA nie je priama podpora pre nasu vyvojovu platformu - Embperl, je to na trosku dlhsie. Ale raz to urcite prehodime ;)

    Dalsie odpovede:

    1. odpovedal bowden, staci pozriet zoznam blogov a dole pod tabulkou si zakliknes kriterium zotriedenia
    2. na to by lepsie odpovedal wa
    3. na temu su viazane clanky a ak si si vsimol, tak deleted article, nie je vlastne deleted ale iba stiahnuty z obehu. Uz som to konzultoval s wa, ze asi prejdeme na system, ze deleted bude uplne deleted a potom bude mozne vymazavat aj temy.
    4. RSS na hlavnej stranke je, alebo myslis tym, ze u kazdeho clanku zobrazeneho v zozname na uvodke vedla autora atd. pridat rss feed na neho? RSS feed na cely portal, t.j. co aktualne vychadza je v pravej casti na vrchu v casti O NAS.
    5. K tomu sa vyjadri WA
    6. Popracuje sa na tom, budem tlacit na wa :)
    7. Malo miesta ;)
    8. :)
    9. Na nazov je viazane URL, ale nech sa vyjadri wa
    10. Mne osobne pripada otravne sa logovat kvoli tomu, aby som mohol pridat komentar. Aj ked chapem, ze dnes v mojom mene moze napisat komentar hocikto. Uz som zvazoval aj o inej veci, ze ku komentaru pridavat IP adresu, ale nie kazdy tym moze byt nadseny. Prekonzultujem s wa, a skusime nieco vymysliet.
    11. Opat je tu problem s miestom, ale mozeme to spravit tak, ze ked prides na temu, moze sa ukazat plavajuci title obsahujuci tuto info, zasa vec na wa.
    12. Otazka na WA, ale mozes vyuzit napr. aj google s parametrom site
    13. Opat na wa.


    2 bowden: Ako si predstavujes, ze by to malo fungovat, lebo ja si to neviem predstavit ;)

    Spravime niektore veci tykajuce sa komentarov na cms strane, uz som sa o tom ciastocne s wa bavil. Malo by pribudnut vypnutie komplet komentarov k clanku, teda, si zadas, ze pri clanku nechces mat komentare, tak sa tam nebudu zobrazovat. Logicky tak mozes stiahnut z obehu komentare, ak uz boli aj nejake pridane, pripadne ich opat zapnut. Este sme sa nedohodli co sa tyka vymazavania pridanych komentarov - co je niekedy pozitivne, ale na druhej strane pozname ludske ego, ktore niekedy nema rado kritiku. Dalej uvazujem o zapisovani IP adresy, ktore som svojho casu kritizoval na nemenovanom konkurencnom portaly, avsak riesil by som to inak ako oni a to tak, ze by sa zobrazovala hned pri komentaroch na plachte, cize by komentare neboli az tak anonymne. Ciastocne to riesi gnaagov bod 10.
    publikované: 15.06.2005 09:42:41 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dmiba
    ja sa v technickych veciach nevyznam, takze neviem si to predstavit po stranke naprogramovania. Po stranke uzivatela - ked sa prihlasim, v casti editacii by boli okrem clankov, sprav atd. aj moje komentare, ktore by som si naklikol a rozbalil by sa clanok s tym komentarom a samozrejme aj s ostatnymi komentmi.
    publikované: 15.06.2005 10:23:39 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. otazka je ako chces identifikovat svoje komentare
    riesenie:

    1. musel by si komentare zadavat ako nalogovany user - potom by sa musel kazdy prihlasovat pred zadavanim komentarov, pripadne registrovat co povazujem za blbost
    2. vyhladavalo by sa podla tvojho mena - ale co ked spravis preklep, velkos pismena, niekto pouzije rovnake meno atd.

    Takze az take jednoduche to nie je a hlavne, toto je blogovani a nie o diskusnom fore ;)
    publikované: 15.06.2005 12:16:50 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. suhlas
    toto su veci, ktore by tu tomu dodali smrnc... nie su vsak nutnostou, iba komfortom... az na tie nicky... ked niekto pise pod mojim menom... to sa mi nepozdava... a anketu viem vytvorit aj ja laik na blueboard.cz... :o.)
    publikované: 15.06.2005 12:59:22 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. beriem,
    bol to len moj napad uzivatela, ak je to technicky zlozite, netrvam na tom :-)
    publikované: 15.06.2005 13:00:37 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. No ...
    nepochopili ste bod číslo 1, ja viem, že celkový počet návštev je tam, kde je, ale ja mám na mysli to, čo je na hlavnej stránke, čiže poradie návštevnosti za myslím, že posledných 7 dní (nie som si istý), lebo tam, kde ma odkazujete je iba zoznam koľko návštev ktorý blog celkovo získal, čo je niekedy naozaj na nič, pretože niektoré mŕtve blogy s populárnymi názvami to celé dosť rušia. A je rozdiel, či je blog navštevovaný teraz, alebo bol navštevovaný pred rokom.
    publikované: 15.06.2005 16:38:11 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. A ešte...
    nebol pochopený ani ten RSS feeder, nemyslel som RSS feed, ale RSS feeder, čiže nejaký progrma na odoberanie RSS, pretože mnohí bloggery (chudáci :D) nevedia čo to je a na čo to je, preto by som odporúčal t viac zpropagovať, lebo to je naozaj veľmi výhodná vec.
    publikované: 15.06.2005 16:45:49 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. skusim odpovedat
    ad 1) nebol by to problem, ale doteraz sme nevideli prinos tohoto. Ak by o to bol velky zaujem, tak to mozeme dorobit

    ad 2) v tejto chvili sa nikde neeviduje citanost jednotlivych spotov. O tom sme sa s dmiba bavili uz dost davno a ja som presadzoval, ze toto nie je dolezite. Specialne u blogov sa spoty viazu obvykle ku konkretnemu dnu, preto mi nepripadalo dolezite, zobrazovat, ze pred troma dnami toto bolo najviac citane. Preferencie blogerov su vo vacsine pripadov viazane k teme a k cloveku

    ad 3) oki, toto je realizovatelne. Ale mazat sa budu dat len temy bez clankov

    ad 4) oki, pripravime clanok s prehladom rss, minule sa nieco take tusim objavile na zive.cz ci lupa.cz

    ad 5) to by v principe slo. i ked by to mohlo viest k nepeknym veciam (predsa len strata akehokolvek formatovania je trochu skoda), ale nie je mi jasny prinos. Ak mam k dispozicii e-mail, mam predsa i web, preco to potom robit zlozitejsie?

    ad 6) to staci, aby dmiba pripravil css

    ad 7) O tom som uvazoval. Bohuzial to v tejto chvili nie je mozne, ale principialne by to snad malo ist. Bude nutne upravit db a napisat trigger, lebo robit vzdy subselect pre kazdeho na max publish date nie je zrovna nic, co by databaze prospievalo.

    ad 9) mazanie blogov je mi trosku proti srsti. Mne osobne to pride ako skoda, ak niekto nieco vytvori a potom sa to cele zmaze. Dokial nemame problem s miestom (a vzhladom na niekolko-nasobne zvacsenie diskovej kapacity a vyhradenie servera pre projekty by to nemalo nastat), tak blogy s uzitocnym obsahom mazat nechceme. Mazeme cas od casu tie, ktore niekto len tak zalozil a k nicomu sa nepouzivaju. Aby zbytocne neblokovali nick. Zmenu nazvu blogu som dorobil hned po publkovani tohoto clanku.

    ad 10) Toto je dost kontroverzne tema. Vzdy ked dojde na komentare pripadne diskusne forum, nastane problem so "zaskodnikmi". Co s nimi? V zasade sa im da zivot "skomplikovat", ale neda sa im zabranit. Skomplikovat zivot im vsak znamena, skomplikovat ho vsetkym. Nechceme sa uzatvarat do seba a teda povolit komentare len zaregistrovanym a prihlasenym uzivatelom. Preto sme nechali toto bez obmedzenia. Ako uz dmiba spominal, obvyklou ochranou byva zobrazenie IP adresy. Teraz prezradim male tajomstvo. IP adresy su zaznamenane u kazdeho komentara, ale nezobrazujeme ich. Su pripravene pre pripad spotov. Nechceme vsak (pokial to nebude nutne) zbytocne zasahovat do skukromia. Blog povazujeme za velmi citlivu a do sukromia prenikajucu zalezitost, preto odhalenie pravej totoznosti je vecou kazdeho podla uvazenia, pripadne policie, ak to bude potreba.

    ad 11) to by slo, ale rovnako ako vyssie, bude treba napisat nejaky trigger

    ad 12) fulltextove vyhladavanie a hladanie v nazvoch su dost odlisne veci. Ale v zasade by sme to mohli spravit. Fulltext pouzivame na http//www.svadba.sk/ a robili sme ho i pre http://www.upjs.sk/

    ad 13) to je na zvazenie. Ankety ako take mame (napr. na http://www.k-fun.sk/), ale je otazne ci je toto predmetom blogovania. V zasade sa tomu nebranime, ale nemyslim si, ze by to bolo hlavne gro okolo ktoreho sa blogovanie toci.
    publikované: 16.06.2005 16:16:24 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. nieco
    take by sa nedalo, ako hodnotenie clanku? Nariklad paci-nepaci na skale od 5 do 1?
    publikované: 24.06.2005 11:35:27 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. prosim nie!!!
    nerobme si z nasho blogu hru na prestiz...

    nehodnotme sa ako na smecku... ved sa nam to v podstate nepaci... a nepocitajme si kto bol kedy najcitanejsi a podobne... ved mame komentare a tam sa mozme dosyta prejavit ci nam bol clanok sympaticky a ci nie...

    myslim si, ze by sa mali jednoznacne chránit nicky, lebo ak niekto napise v mojom mene komentar s ktorym nesuhlasim, budem sa musiet ozvat... alebo si o mne ludia budu mysliet, ze som to a pritom nie som... tak to je asi dost dolezite... ale ked to budete nahodou robit, treba nas upozornit dopredu aby nas o nase mena niekto neokradol... ja som si totiz to svoje uz oblubila...

    mam ho asi tri roky /myslim s y a w/ a od tej doby ho mam rada a uvazujem nad zmenou aj do obcaniaku...

    inak 4bod mi nic nehovori, tak skuste priblizit fakty, mozno je to zaujimave...

    7bod je dobry... ked si pozeram mena blogerov aspon by som videla, ci este tvori alebo zaspal dobu... ako universal...:o.)

    12bod vyhladavanie... ANO... pomoze ak si neviem spomenut na autora ale viem nazov clanku... to sa obcas stane...

    no a tie ankety sa fakt daju lahko stiahnut z ceskeho blueboardu, tak nevidim problem, mozno by tu bolo potom privela ankiet...



    publikované: 24.06.2005 11:50:26 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. to ywana
    Hodnotenie ani ja nepovažujem za dobrú vec na blogu, ale návštevnosť by mohla pomôcť nováčikom, aby zistili, čo sa tu číta.<br /><br />O 4 bode sľúbil admin článok, tak sa teš...
    publikované: 24.06.2005 18:55:54 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. neviem o com tu
    tri vyssie spomenute komentare komentuju. Propagacia?
    Suhlasim s ywanou, rozhodne NIE hodnoteniu clankov skalami od 1-5, hviezdickami, cimkolvek.Na to su komentare:)
    publikované: 15.01.2006 00:40:01 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014