HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prvé ozajstné voľby tento rok

Keďže v tých predchádzajúcich voľbách o nič nešlo a dokonca ani nebolo koho voliť, urobil som podľa svojho vedomia a svedomia. No už o dva týždňe budú voľby, pri ktorých je nielen z koho vyberať, ale ideme vyberať, kto bude mať v rukách moc. Tentokrát ich nezmeškajme
Naposledy som nemal ambíciu unúvať sa rozhodnúť medzi pragmatickou populistkou a polohlúpym pritakávačom. Začiatkom júna však už nepôjde o hrušky ani o jabĺčka. O dva týždne si vyberieme, kto bude päť rokov riadiť Európu. Áno, tak ako vravím. Presne tú Európsku úniu, nad ktorou si vždy povzdychneme, že nás zahlcuje absurdnou byrokraciou. Tak prečo sú prognózy o volebnej účasti také žalostne nízke?!?

Otázka ťažká, odpoveď jednoduchá: "Preto!" Ak sa vám zdá toto vysvetlenie hlúpe, nečudujte sa. Takisto hlúpe je totiž rozhodnutie neísť voliť ľudí do europarlamentu. Koho však? Väčšina strán predsa posiela do europarlamentu názorovo vykastrovaných/nepohodlných vyslúžilcov. Nech sa páči stručný prehľad súčasným politickým (menej už osobnostným, každý však za niekoho kope a podľa peria spoznáš vtáka) spektrom reálnych kandidátov. Pre zjednodušenie farebne odlíšení dobrí a zlí.

SDKÚ-DS
Kedysi možno vplyvná a podnetná strana už dlhšiu dobu netuší, ako sa robí politka. Zapadli kdesi do klišé fráz a prázdnych sloganov. To by však nebol ich hlavný problém, to predsa robia všetci politici. Najväčším kameňom úrazu tejto strany je vedenie. Mikuláš Dzurinda už dávno zabudol, že kedysi sa hrdo tváril ako spravodlivý a múdry vodca. Po parlamentnom volebnom fiasku nemal ani toľko odvahy, aby odstúpil z funkcie a prenechal ju niekomu populárnejšiemu. A aby toho nebolo dosť, tak každého kto sa čo i len mierne ozval za jeho odvolanie bez milosti zo strany vyhodil. Neviem, ale mne to trocha pripomína totalitné praktiky, vám nie?

Kandidáti... No neviem, Kukan je možno dobrý štátnik, ale na billboarde s hokejistom, ktorý už aj tak v europarlamente bol a nič sme o ňom celý čas nepočuli? Moje odporúčanie: NIE!

KDH
Liberálny konzervatívci. Tí už pomaly ani sami nevedia, čo vlastne sú. Každý z ich vrcholných politikov má žiaľ doma minimálne pätnásť kabátov, aby si mal čo prezliekať. Je to škoda, pretože kedysi naozaj patrili k jedným z mála voliteľných strán. Teraz majú v zásade ten istý problém. Vedenie! Hrušovského už od Dzurindu nie je pomaly ani rozoznať, takže viď vyššie.

Kandidáti... Skoro všetci tam už boli a počuli sme o nich naozaj málo. Čo tam robili?

SMK
No tu som sa dosť dlho rozhodoval. Táto strana patrí k jedným z mála stabilných zoskupení, ktoré majú schopnosti aj politické aj morálne. Ako jediná strana dokázal po parlamentnej porážke vykonať sebareflexiu a vymeniť vedenie. U nich to však bolo na škodu. Namiesto solídneho politika - človeka sa k moci dostali ľudia, ktorý pre klapky nevidia nič iné iba juh Slovenska (sever Maďarska) Je to škoda.

Kandidáti... Zbežne som si prezrel kandidátku a až na pár ľudí nemám výrazné výhrady. Dokonca to vyzerá tak, že tam neposielajú ľudí, ktorých by sa chceli zbaviť.

SMER
Čuduj sa svete, aj tu som chvíľu uvažoval. Fico sa v poslednom čase snaží tváriť ako rozumný človek a uvedomil si, že ak zrušia špeciálny súd, tak sa mafiánov a samovládcov (rozumej koaličných partnerov) nikdy nezbaví. Problémom však ostáva jeho krajne totalitný spôsob vládnutia: "Chlieb a hry" a onáhubkovanie strážnych psov demokracie - teda novinárov, buď to zákonmi, alebo ich diskreditáciou.

Kandidáti... Flašíková-Beňová je sympaťáčka, ale tiež tam už istý čas bola a akosi to nepomohlo. Zároveň je nutné spomenúť, že je tam odsunutá (pes, ktorého uviažem u susedov ma nepohryzie), pretože tesne pred tými poslednými eurovoľbami sa ráčila kritizovať veľkého Fica.

SNS
Rozpisovať sa viac považujem za bezpredmetné. Bývalý samovládca a stály spolumajiteľ Žiliny... Jeho ani ľudí, ktorí majú žalúdok byť v jeho strane, by sme exportovať fakt nemuseli.

HZDS
Mufty a jeho partia mafiánov. Ďakujem pekne. O minulosti toho na vrchole vieme akurát to, že nikto mu nikdy nič nedokázal. Jeden z jeho ľudí sa celý čas na poste ministra nesnaží o nič iné, iba zavrieť jediný súd, ktorý je schopný zavrieť jeho. Veď by bol hlupák, ak by to neurobil. A teraz robí čo? Zo svojej pozície posilňuje právomoci svojej budúcej pozície... Hmm... To mi kohosi pripomína. Žeby Putin? Nie u nás je to iný ...in

Kandidáti... Politickí odloženci. Od A po Z. HZDS o tieto voľby vlastne ani nemá záujem. Tak načo ich voliť.

Zelený
Priznám sa neviem o nich nič. Ale tak prečo nevoliť niekoho, kto si sám zo seba urobí srandu? Už len pre tú "bioprdel"

SaS
No tak toto je prekvapenie sezóny. To, o čo sa kedysi kvázisnažilo Slobodné fórum, ale nedotiahli do konca (vzišli totiž z toho, proti čomu šli bojovať) sa objavilo ako blesk z jasného neba. Ľudia a mená absolútne neznáme. Na celej kandidátke neuvidíte človeka, ktorý by nebol na niečo odborník. A čo je lepšie, neuvidíte tam ani človeka, ktorý by už niekde kedysi bol. Samozrejme, až na jedného kohosi, kto bol kedysi tajomníkom na ktoromsi ministerstve (fakt netuším ktorom). Viem, že to neznie veľmi dôveryhodne, ale voliť voliť voliť už len preto, že oni naozaj myslia eurovoľby vážne. A aby toho nebolo dosť: ONI MAJÚ AJ EUROPROGRAM!!! Tak koho iného? Naozaj dobrá voľba pre každého, komu už konečne lezú všetky politické strany na nervy. A aby som dodal, šéf tejto strany vymyslel slovenskú daňovú reformu.

KDS + OKS
A konečne aj niečo pre nás - konzervatívcov. Keďže KDH sa už totálne zSDKÚvatelo, nie je o čom. Prázdnu bublinu po reálne konzervatívno-morálno-bezúhonnej strane vytvorila dvojkoalícia, kde každý človek je nejaký pojem. Ako jediné zoskupenie sa dokonca rozhodlo postaviť na čelo kandidátky svojho predsedu. Určite teda neide o odsúvanie ľudí do starého železa. OKS je tradične strana správnych ľudí a KDS zasa vznikla po tom, čo sa od nej odčlenili "zradci hodnotám" s názvom KDH. Teda ľudia z KDH tvrdia presný opak, ale mýliť sa je ľudské.

...Železnou verzatilkou | stály odkaz

Komentáre

  1. a čo máš pre ľavicu?
    O_ô
    publikované: 22.05.2009 22:47:47 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ľavica sa musí zmieriť iba so SMERom
    Je to naozaj škoda, ale jediná funkčná na ľavicu sa tváriaca strana momentálne je iba SMER (po tom, čo ten sfúzoval všetky fungujúce ľavice, KSS je momentálne na smiech, nepočítam ich za stranu). Čiže ľavičiarom fakt neostava nič iné iba sa vyrovnať s tým, že jedinou možnou a ako tak prípustnou alternatívou je skupina neschopných oblbovačov a zavádzačov. A keď si uvedomím, že SMER je rovnako pravicový ako všetky ostatné strany na Slovensku... V podsate pre ľavicu nič nemám nie ja, ale slovenská politická scéna
    publikované: 23.05.2009 00:16:42 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
  3. osobne budem volit osoby nie strany.
    zatial planujem Smer, SNS/nie slotu a jeho zastupkynu/, lebo tu ide o presadenie slovenskych narodnych zaujmov. Som nacionalistka, no nie antimadarka...mozno aj nejakych pravicovych rozumnych...
    publikované: 23.05.2009 00:21:22 | autor: cokomilka bookzinova (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Cokomilka, prosím vysvetli svoju voľbu
    No toto by ma aj celkom zaujímalo. Nie to SNS (to mi je úplne jasné), ale SMER. Prečo sa vlastne človek rozhodne voliť niekoho od nich? Teda ako sa človek vôbec dostane k tomu, že SMER volí. Pýtam sa bez srandy, za názor nebijem, naozaj ma zaujíma ;-)
    publikované: 23.05.2009 00:54:04 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014