HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Názor na interupciu

Pravá podstata interupciePred nedávnom som zverejnil článok o tom proti čomu vlastne som a zaregistroval som komentár, ktorý ma kritizoval za moj názor na interupciu
V prvom rade by som asi mal generalizovat moj postoj, ktory znie: "Nikto nemá právo zabiť človeka v akomkoľvek veku." Nad touto témou som premýšľal často a myslím, že môj názor je dostatočne vyzretý vzhľadom na môj vek.

Dôvody

  • Som sebec. Možno, že Vás práve tento môj argument zaskočil, ale ak dovolíte (aj keď nedovolíte) ozrejmím Vám ho:
    - Som sebec, lebo som tiež len človek a myslím dosť racionálne, preto považujem zabíjanie potenciálnych liečiteľov potenciálnej rakoviny za naozaj zlý systém pokroku ľudstva.
    - Som sebec, lebo nechcem prísť o možných vynálezcov, ktorý možno vymyslia ako na blogu mať WYSIWYG editor aj v Opere alebo Mozzile.
    - Som sebec, lebo nechcem stratiť možnosť mať konečne aj dobrých politikov a ľudí, ktorí dokážu vyriešiť problémy ľudstva.
    - Som sebec, lebo chcem mať konečne aj dobrý dôchodok.
    - Som sebec, lebo nechcem aby sme prišli o ľudí, ktorí dokážu čo i len potešiť človeka v tomto uplakanom "slzavom údolí".
    - Som sebec, kvôli každému stratenému človeku...
  • Viem ako akt potratu vyzerá. Určite by som nikomu neželal vidieť tento "mäsiarsky kúsok" , pretože je to naozaj čosi odporné a prieči sa to ľudskému oku (i keď bohužiaľ iba oku).
    :(Zhluk buniek:(
    Dlho som rozmýšľal nad tým aký obrázok tu dať, ale po zrelom uvážení som tu dal obrázok, ktorý nie je až tak strašný. (Ak chcete vidieť realitu choďte na Google/obrázky a dajte vyhľadať abortion - interupcia po anglicky(Len pre silné žalúdky))
  • Neposledná vec, ktorá sa mi nepáči je samotné slovo "interupcia" Ináč známe ako "umelé prerušenie tehotenstva" Podľa môjho (a určite nielen môjho) je prerušenie niečo v čom sa dá pokračovať.Prečo to vlastne nevolame tak ako angličania? "Ukončenie." Azda sa bojíme vlastného svedomia? Sme až natoľko dvojtvárí? Prečo zástancovia hovoria vždy o prerušení a nie o ukončení, zneškodnení, vybratí, zabití, zavraždení?

    Taktiež som sa stretol aj s oveľa vystihujúcejším pomenovaním: "výškrab". Ďakujem za tento pojem mikserovi, ktory ho použil v komentáry na môj článok Názory na svet
Nedúfam, že niečo zmením, ale proste som sa musel vyrozprávať a týmto Vám odporúčam pozrieť si film, ktorého názov si síce nepamätám, ale bolo to čosi s ultrazvukom.

...Úvahovňa | stály odkaz

Komentáre

  1. horibilné
    tie obrázky na googli sú strašne hnusné, ale je to realita
    publikované: 05.04.2005 15:39:55 | autor: motam (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Skúsenosť
    Ako pekne napísané (a ešte krajšie namaľované). Len sa bojím, že ani ten najstrašnejší obrázok neprivedie ľudí k rozumu.

    A aj napriek všetkým snahám o zlepšenie ľudstva bude toto aj naďalej úspešne odolávať.

    Aj ja som proti interupciám hoci mám svojho času učiteľka na hodine biológie povedala, že rozumnejšie by bolo keby sme v určitých špecifických prípadoch nechali rozhodnúť Matku prírodu... musím po rokoch pripustiť, že v tom bol kus prakmatického myslenia takže aj s interupciami by sa malo citlivo precitlivo a hlavne individuálne. Nepaušalizovať a nepríjmať také zákony, ktoré by globálne určovali ten, či onen pohľad na vec pod hrozbou sankcie.

    Netráp sa, že si sebec, to sme všetci.
    publikované: 05.04.2005 15:52:01 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. O tom
    by mal rozhodnut tehotny.
    publikované: 05.04.2005 16:09:45 | autor: abc (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Tak...
    ...hnusne obrazky sa daju najst prakticky k comukolvek POzri si zabery z akejkolvek operacie alebo staci len z plastickej chirurgie a je to humus. Preto by som argument "Interrupcia vyzera hnusne" nepouzival...
    publikované: 05.04.2005 16:16:53 | autor: Rujir (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. rozhodnut by mal tehotny?
    Suhlasim do istej miery. Interupcia je aj podla mna vrazda. Bohuzial do znacnej miery akceptovana spolocnostou.

    Pokial sa jedna o riziko, pri ktorom s urcitostou pride matka aj plod o zivot a pri tom ide zachranit matku interupciou, je to podobne ako v situacii sebeobrany, kde na mna niekto miery pistolou a ja sa mozem nechat zabit alebo zabit toho druheho. Aj ked v tomto pripade je ten druhy uplne bezbranny a nema sancu sa branit. Je to na matke, nech sa rozhodne, ci riskovat zivot alebo nie. Neodsudzoval by som ju ale, ak sa rozhodne pre to druhe. Clovek je v kritickych momentoch slaby a to aj veriaci clovek. Prikazanie nezabijes sa tyka aj zabitia seba sameho a teda, ak clovek bezhlavo riskuje, porusuje toto prikazanie.

    Ina situacia je v pripade nezodpovedneho otehotnenia. Interupcia nie je antikoncepcia! Ak si niekto nevie ustrazit ako hovori Thalen "sersan" (na vychodnom slovensku sa tak oznacuju nastroje), tak ma znasat nasledky. Ak dievca otehotnie, ma si byt vedoma, ze ma to dieta vychovat, pripadne jeho vychovu zverit inym, do casu az bude sposobila sama. Co v mnohych pripadoch nikdy nenastane.

    Ak by som chcel byt maximalne naturisticky, ukazal by som na gnaagovom mieste vedla seba dva obrazky. Obrazok cloveka zavrazdeneho nejakym sadistickym sposobom a vedla toho zbytok cloveka, co ostane po interupcii. Ale to by bolo skor ako kampan proti interupciam.

    Zakonom by som interupcie nezakazoval. Kazdy clovek je strojcom svojho osudu, kazdy clovek ma svoje svedomie. Zenu, ktora zazrak, co nosi pod srdcom, povazuje iba za zhluk buniek a nema k nemu ziaden vztah, bude tazke presvedcit o opaku. Urcite, ked by to dieta porodila, jej nazor by sa zmenil, ale v momente rozhodovania este nepozna materske city. Navyse by tu podobne ako v Polsku a Irsku zavladla interupcna turistika, resp. cierne interupcie, ktore by zvysili umrtnost mladych zien. Zena, ktora dieta nechce, si vzdy cestu najde. Urcie by som, ale pozadoval konzultaciu s lekarom, ktory sa vyjadri k opravnenosti interupcie.

    Jediny sposob, akym ozaj mozeme znizit pocet interupcii je osveta a ak si krestan, pribudne aj motlidba.
    publikované: 05.04.2005 18:55:56 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Hmmm....
    Hlavne... ja si myslim ze je to stopercentne vec matky, resp. buducej matky. Co ma koho byt do toho, ci si dieta vziat neda. Cele tvoje sebecke argumenty sa daju vyvratit tym, ze co ked to bude vrah, alebo dalsi hitler, ktory bude mat navyse komplexy aj z toho, ze bol nechceny??? Deti, ktore su nechcene a nasilu sa rodia potom putuju do detskych domovov... A aka ja sanca, ze z toho vzide nieco skvele??? Navyse, aby stat riadil ci si matka ma dieta nechat alebo nie je podla mna dost... totalitne a krasne ukazuje prevahu krestanov v nasom narode... Nehovorim ze len krestania su za zrusenie interrupcii... ale su hlavny inicializatori... a navyse ak sa zakazu legalne interrupcie (ak este nie su, momentalne v tom stracam prehlad) budu sa vykonavat nelegalne interrupcie. povedzme ze menej, lebo nie kazda matka je ochotna podstupit riziko ilegalnosti, ale budu. a tam uz ide do tuheho, ked to bude robit na dedine kazdy masiar, moze to ma zly vplyv (ak nie rovno zabit) aj matku. Preto moj nazor je:

    Nechajme matky rozodnut same...
    publikované: 05.04.2005 19:18:10 | autor: -aT- (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. S mnohym suhlasím, ale
    Je vynikajúce, že ste sa zamysleli a s tými rizikovými tehtenstvami súhlasím (sčasti aj cirkev, čo mnohí nevedia, a potom bezpredmetne argumentujú proti cirkvi práve takto).<br />
    Ale argumenty, ktoré použil -aT- sú taktiež veľmi ľahko spochybniteľné (i keď si jeho názor cením).
    Aj asi 70% krestanov u nas nedokázalo presadiť zakázanie potratov, cize sa urcite bat nemusis. Tie argumenty, ktore hovoria proti mojmu sebectvu su naozaj veľmi plytké a povrchné, pretože nedať niekomu šancu žiť len preto, že z neho môže vyrásť Hitler je nanajvýš smiešne.<br /><br /><strong>P.S</strong> Snažím sa byť kresťanom. viď - http://gnaag.blog.sk/detail.html?a=bb7d40c6d9ea61d6fce5dc935722ef00
    publikované: 05.04.2005 20:58:44 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. na obrazky
    si nepozriem, už to nechcem znova prezit... moj nazor? interupcia- uz nikdy... skuste vsak byt tehotni, vy co o tom najviac rozpravate, proti svojej voli...
    publikované: 05.04.2005 21:07:17 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. je to vsetko o zdravom rozume
    Uvazovat o inerupcii (vrazde) a o jej ne/legalnosti je uplne zbytocne... jedine co pomoze je to ze ludia si uvedomia co robia a hlavne s kym to robia a ake su dosledky danej cinnosti. a mozno by pomohlo aj to ze cirkev by uznala nejaku formu ochrany proti nechcenemu pocatiu ako pripustnu... lebo potom to moze vyzerat ako v Monthy Python: zmysel zivota...
    publikované: 06.04.2005 18:07:12 | autor: Misi@k (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. to:YWANA
    ...suhlasim s ywanou.nehoworim,ze len xlapi,ale hlawne oni,o potratox toho narozprawaju,pricom nemaju ani sajnu o tom,ake to je-byt tehotny...
    samotne tehotenstwo je pre zenu welka zataz a co ma powedat potom,axi swoje tehotenstwo nezela a nezela si ani to dieta?je to predsa jej telo a jedine ona,ona a zasa len ona ma prawo o nom rozhodowat...ako moze spolocnost rozhodowat o takej wysostne osobnej zalezitosti,ktora patri jednotliwcowi?ozaj,co so zenami,ktore ostanu tehotne po znasilneni?
    publikované: 12.04.2005 09:32:37 | autor: sola-ragazza (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. ad s-r
    "axi swoje tehotenstwo nezela a nezela si ani to dieta?" - tak s nim potom nemala liezt do postele (alebo na kuchynsku linku :)) ked sa nato da, musi znasat aj nasledky. tot mvoj nazor. ak sa jedna o znasilnenie, alebo tak, to je nieco ine. ale ak sa da nabuchat dobrovolne, to su uz jej sracky... :()
    publikované: 19.05.2005 19:59:45 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Celý problém
    je o tom, že ona si možno to dieťa neželá, ale čo má povedať to dieťa? Myslím, že ostáva mu iba: "Ak si ma ona neželá, tak ani ja si neželám takú matku..."
    publikované: 19.05.2005 22:45:28 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. to znie
    dost jednoducho... ale takto to nefunguje
    publikované: 20.05.2005 14:05:10 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. no toto
    Ako nic proti nazoru, ale nezda sa ti ze je to dost individualna zalezitost?
    Tak ako vo vsetkom,tak preco taky strohy nazor? Neodsudzuj,a nebud sebec.
    publikované: 02.09.2006 14:02:58 | autor: monccika (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Jasne, ze kazdeho individualna vec
    a preto aj moja.
    publikované: 02.09.2006 19:47:50 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Názor chlapov by sa nemal brať do úvahy...
    ty chúdacik máš jedno šťastie, že si chlap a nemáš žiaden strach, že by si mohol vôbec otehotnieť a mať nejaké starosti, že v 14 rokoch si povesíš na krk novorodeňa..alebo ze by ťa niekto znásilnil a ty by si pritom otehotnel, ci by ti hned na začiatku skonštatovali ze bohužial ale dieťatko bude mentalne choré či inak choré po cely život a bude si to zasluhovať doživotnú a neustálu opateru...a ty sa tu zdvíhaš s názormi o zabíjaní nenarodených géniov.
    podstúpenie interupcie nemusí byť hned zabíjanie, dokonca to môže zachrániť život. život tej matky ktorá si uvedomí inú dimenziu sveta, život toho dieťaťa ktoré by kvôli nedovolenej interupcii mohlo nakoniec strašne trpieť.
    ísť čí neísť je to otázka, ktorá patrí len matke... určite to nepatrí človeku, ktorí ani nemá možnosť aby sa do takej situácie dostal ! (myslím tým, že ty ako chlap neotehotníš,jedine tvoja priateľka).
    publikované: 12.01.2010 21:16:57 | autor: Janula Surkova (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Názor dievčat by sa nemal brať do úvahy
    Drahá slečna, vieš ty vôbec čo je to Hniezdo záchrany? To je také miesto, kde 14-ročné deti (samozrejme môžu aj staršie dievčiny) môžu anonymne priniesť dieťa.

    Čo sa týka mentálne či inak chorých, je to o názore. Podľa zákona a ústavy a charty práv a všetkých takýchto ustanovení je akékoľvek znevýhodňovanie postihnutých ľudí trestné. No v tomto smere ti nechávam právo na názor.

    Matky uvedomujúce si inú dimenziu života tolerujem. Samozrejme, že existujú hraničné situácie (i keď ani v nich toto riešenie neschvaľujem), no veľká väčšina potratov je práve tzv. oneskorená antikoncepcia. A to je niečo, čo odmietam v každom prípade. Najmä vzhľadom na to, že existujú hniezda záchrany.
    publikované: 14.01.2010 01:08:39 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. svinstvá sa dejú a budú diať
    otehotnela mi kamarátka, celé noci rozmýslala ci si ma nechat dieta alebo ist na vyskrab.. a vyslo jej ze si to dieta nemoze dovolit.. dat ho do hniezda záchrany nechcela, lebo je to JEJ dieta a nebude ho vychovávat niekto iný a uz vobec nie stát vsak by sa nemohla pozriet do zrkadla.
    tú noc celú preplakala, lebo ked mala manzela pokúsali sa o dieta a nedarilo sa.. a teraz akoby zazrakom..
    povedal som jej ze je to len na nej a ze sa musi sama rozhodnút

    názor dievcat by sa mal brat do úvahy na prvom mieste! vies co narobí také vyvýjajúce sa dieta v tele vyvýjajúcej sa matky?

    publikované: 14.01.2010 08:14:11 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. potrat je na telo a psychiku horší než pôrod
    Vieš čo narobí v hormonálnej sústave, technicky v tele a následne v psychike ženy (a tým viac dievčaťa) potrat?
    publikované: 19.01.2010 21:45:21 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014