HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Akú farbu má nič?

Často sa stretávam s ateistami a neraz príde reč aj na to, čo bolo pred veľkým treskom...
...a takmer vždy dostanem odpoveď, že (ne)bolo nič, avšak takáto odpoveď ma nikdy neuspokojila/neuspokojí, a preto rozvíjam svoju myšlienku ďalej a pýtam sa čo je nič. No odpoveď je vždy detinská: "Nič je predsa nič." Ja som však človek mysliaci a moja ďalšia otázka znie: "Akej farby je nič?" Tu sa väčšina trochu zamyslí a povie, že bezfarebnej, ale podľa mňa nie je odpoveď tohto typu odpveďou na moju otázku. A tak sa aj Vás pýtam túto otázku, aby som sa dozvedel, akej farby vlastne nič je.


...Úvahovňa | stály odkaz

Komentáre

  1. dá sa definovať nič
    nič je vo všetkom,na matematike je v každej množine, v každej farbe, prosti nič je bezrozmerno, je to nula delená nulou, čo dáva nekonečno. nič je najelementárnejšia častica. Ja až taká základná, že vlastne nie je. Nič je príčinou strachu, príčinou obáv z ničoty a ty sa pýtaš akej farby je?
    publikované: 29.04.2005 19:55:04 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ciernu :)
    Nic je slovo. Avsak slovo specificke. Nevyjadruje sice nic, ale zaroven ho vyjadruje presne. Na jeho definovanie slova nestacia. Je to ako ist s harpunou lovit plankton :) A anketa nie je gramaticky spravne formulovana.
    publikované: 29.04.2005 20:32:56 | autor: aZ (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nic ma farbu
    #nothin<br>:)
    publikované: 29.04.2005 20:36:54 | autor: samuel (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. aZ napísal
    že nič je slovo. Doplnila by som, že nič je pocit. A chcela som doplniť, že pocity naozaj farbu nemajú.
    Lenže v tom ma napadlo niečo dávno zabudnuté. Totižto keď som bola malá (možno som ešte nechodila ani do školy) som pocity naozaj vnímala akosi cez farby. Dnes to už nedokážem, preto sa ani nezapájam do tejto ankety. Skôr ma prekvapilo, že práve pri čítaní blogu si spomeniem na niečo, čo je tak neskutočné. A neskutočne zabudnuté.
    publikované: 29.04.2005 21:13:56 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Casto
    hlavne v detstve, premyslame formou pocitov alebo akychsi obrazov. Vyzera to tak, ze sa postupne ucime premyslat a vyjadrovat v pojmoch, ale podla mna tak stracame schopnost povodneho prirodzeneho vnimania skutocnosti.
    publikované: 30.04.2005 09:44:53 | autor: aZ (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. nič...
    0 ,nič... Nič je vlstne všetkým... Môžme si povedať že je ako biele svetlo, v ktorom sa skrívajú ostetné ferby. Nič je definícia existencie. Nič bud nikdy neexistovalo, alebo existuje stále, a my sami sme z neho zložený.
    Ale aj tak je to len slovo, a pomocou slov sa nedá pochopiť nič... Môžme predať informáciu, vytvoríme si pomocou nej predstavu, ale jedine sa to bude aj tak dať pochopiť tým že to prežijeme, zažijeme. Slová su stále také isté... Jedna ruža, druhá ruža, jeden človek, druhí človke. To isté slovo, a prirtom pomenúva dve úplne odlišné existencie. Slovami sa chápať nedá. Slová sú len intelekt, nie život...
    Nič je čierne, je biele, aké len chceš...
    publikované: 30.04.2005 10:14:10 | autor: enyon (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Je cierne
    Zrak dokaze vnimat hmotu, od ktorej sa odraza svetlo, aby sme sa vedeli v priestore orientovat. Na to ho pouzivame, na to ho priroda vytvorila. Kedze v "nicom" nemoze existovat ani svetlo, pretoze aj to je tvorene casticami, zrak ziadnej zivej bytosti ho nedokaze vnimat.
    Farbu, alebo inu vlastnost "nicoho" si clovek nevie predstavit len preto, ze ziadny nas zmysel ho nevie vnimat.
    Len tak tipujem, ze kedze z prostredia "nicoho" by k nam neprudilo ziadne svetlo, nase oko by ho vnimalo jednoducho ako tmu, cize "nic" by nas mozog definoval ako ciernu farbu.
    publikované: 30.04.2005 15:10:18 | autor: VMGI (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Wbdizajnér vie, akú má nič farbu
    transparent

    :D
    publikované: 04.06.2006 15:06:36 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Okrem toho...
    ...niektorí ľudia - neviem či všetci - vnímajú aj slová ako farbu. Ja som z nich. Takže každé písmeno v abecede mi v mozgu súvisí s nejakým farebným oddieňom a preto slová majú farbu. Nič má v mojej hlave farbu čiernu.
    publikované: 04.06.2006 15:10:22 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014