HolloWilloW of Gnaag

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Môj vysnívaný dom (SK+EN)

Keď som bol mladší často som si z kociek staval moderné obrovské domy,...
Keď som bol mladší často som si z kociek staval moderné obrovské domy, ale teraz som si uvedomil, že by som bol spokojný aj so starou chatrčou.

Moja vysnívaná chatrč by mala mať štyri steny a najmenej štyri okná, pretože mám rád svetlo a elektrina je drahá pre niekoho, kto býva v chatrči. Najdôležitejšie dve veci môjho vysnívaného "domu" sú dvoje dverí. Jedny zadné pre priateľov a jedny hlavné s klopadlom, kvôli nedostatku elektriny na zvonček.

Vnútri domu musí byť taká nevyhnutnosť ako je posteľ so záclonou proti komárom, keďže takáto budova musí byť umiestnená uprostred močiaru plného komárov. Na centrálnom vnútorného priestoru musí byť ohnisko na pečenie, smaženie, grillovanie a ohrievanie. Posledná potrebná vec je stolička na sedenie a v prípade núdze aj na písanie(a asi aj počítač s pripojením na internet kvôli písaniu príspevkov do blogu).

Okolo tohto "kaštieľa"musí byť množstvo kameňov kvôli lepšiemu prechádzaniu uprostred močiara. Druhý dôvod je fakt, že kameň netreba kosiť ako trávnik.

Ako som už poznamenal v úvode bol by som absolútne spokojný s domom ako je tento, ale niečo ma núti premýšľať o stavbe obrovského moderného zámku môjho detstva.

P.S. Tento text bol písaný v angličtine (mnou) ako essey na anglický jazyk a bol preložený do zrozukmiteľného jazyka (taktiež mnou).

P.S.S. Na požiadanie zverejňujem aj originálnu verziu.

When I was younger I often built modern huge houses by cubes, but in these days I have realized, that I would be satisfied with an old shack.

My dream shack should have four walls & at least four windows, because I like light & electricity is expensive for someone, who lives in the shack. Two most important things of my dream “house” are two doors; a back one for friends & a front one with doorknocker, because of lack of electricity for bell.

Inside the house there have to be necessity as bed with curtain against gnats as the building like this must be in the middle of the swamp, full of gnats. Fireplace for baking, roasting, frying, boiling & heating has to be in the central position. The last necessary thing is chair for sitting and sometimes, but not very often, for writing.

Outside the castle there have to be lot of stones for better walking in the middle of the swamp. The second reason is the fact that stones do not need to be cut like a lawn.

As I noticed in the introduction I would be absolutely satisfied with the “house” like this, but something force me to think about building a huge, modern castle of my childhood.

...English essays | stály odkaz

Komentáre

  1. nebolo by odveci
    tu dat aj anglicku verziu pre porovnanie :))
    publikované: 30.03.2005 20:40:30 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. teda
    nie je to az take zle, ale mas este co na svojej anglictine zlepsovat :))) snaz sa, drzim palce ;)
    publikované: 30.03.2005 22:21:11 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ;)))
    break a leg...
    publikované: 30.03.2005 22:21:39 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. diki
    gnaag :))
    publikované: 30.03.2005 22:50:42 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. dom
    home sweet home...
    publikované: 31.03.2005 07:50:03 | autor: bobo (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. mociar
    Gnaaaaaagu to si radsej nemohol na plazi na Jamajke, ragge, <b>"tráva"</b> a pohoda, hned by sme radsej chodili k tebe na navstevu. Ponukol by si nas domacou urodou a ...
    publikované: 31.03.2005 14:34:53 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. no tak
    prestahovat na Jamajku a bude. Do klubu sa prida aj Marty (motam) SmartDrugs.Blog.SK
    publikované: 31.03.2005 15:47:02 | autor: DaMage <i>"Jamajčan"</i> (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. no tak
    prestahovat na Jamajku a bude. Do klubu sa prida aj Marty (motam) SmartDrugs.Blog.SK
    publikované: 31.03.2005 15:47:19 | autor: DaMage <i>"Jamajčan"</i> (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Die Sucka !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    no comment
    publikované: 31.03.2005 15:51:39 | autor: motam (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Bydlení snů
    Jo přesně tak to taky mám, a člověk když dospěje tak zjistí že k životu potřebuje jen vodu a jídlo a čerstvý vzduch. Tak je to opravdu málo já osobně momentálně bydlím v takovém podnájmu https://www.eurobydleni.cz/byty/brno/pronajem/ kousek žiju v bytě 2+1 a stejnak jsem buď v práci a nebo když je venku hezký tak jsem venku. A v létě skoro pořád jezdím někam do lesa na čundr když to jde. Takže ano člověku stačí opravdu málo k životu.
    publikované: 03.02.2021 13:06:19 | autor: Lukas (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014